Skip links

Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren

Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren werkt samen met keurmerkhouders, opdrachtgevers en incasseerders aan een compassievolle maatschappij, waarin iedereen die goedwillend is, op een rechtvaardige manier zijn recht krijgt.

De impact van schulden op de samenleving is groot, kost ons allen veel geld en veroorzaakt veel leed. De huidige schuldenproblematiek in onze maatschappij vraagt om een andere aanpak. De situatie dwingt ons allemaal meer dan ooit om bewust stil te staan bij onze eigen sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het doel van het Keurmerk SVI is om met een onafhankelijke toetsing aantoonbaar te maken dat een incasso-onderneming zich bewust is van haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij spelen de belangen van de schuldeiser een grote rol, maar zeker ook de belangen van de schuldenaar. De incasso-onderneming zal er alles aan doen om de kosten voor de schuldenaar te beperken en vooral om onnodige kosten te voorkomen.

Als houder van het Keurmerk SVI brengt NDA Incasso B.V. (en ook Incaszo) het doel van het Keurmerk SVI in de praktijk en handelen daarnaar.

Meer lezen over de kernwaarden van het Keurmerk SVI